8 Temmuz 2013 Pazartesi

Cheongdamdong Alice




Şu başlığı da yazabildim ya, kendimle ne kadar gurur duysam azdır!

cha seun jo aşkı uğruna babası, mal, mülk herşeyinden vazgeçmiş bir adamdır.Paris de beş kuruşsuz, ama aşık bir öğrencidir.Ama gerçek şu ki sevdiği, uğruna herşeyi bıraktığı kız onun değil, paranın peşindedir.Sonuç; bir ayrılık ve psikolojik sorunları olan bir adamdan ibarettir.



 Seun Joo- Başlamadan hemen söyleyeyim.İzlediğim dönem malum ortalık Park Shi Hoo'nun  tecavüz haberleriyle çalkalanıyordu.O yüzden azıcık -tamam gayet aşırı- ön yargılı izledim sahnelerini.Ama ön yargıyı bir kenara bırakıp izlediğim dönemler de de pek sevemedim bu adamı.Ne bilim rolü zaten manyak, kendince havalı olmaya çalışan, intikam hırsıyla dolu bir adamdı.Ama aynı zaman da bir çocuk kadar kırılgan ve saf.Bu ikisi bir arada ne kadar olur, sonuç ne olurdu? Sanırım işte bu olurdu.Berbat gülüşünü saymazsak aslında fena adam sayılmazdı, kendi çapında bi gideri olabilir :)










Han Se Kyung- Başından ciddi bir ilişki geçmiş, maddi sıkıntılar yüzünden sevdiği adamdan ayrılmak
zorunda kalmış bir kız.Zeki, yetenekli, dereceyle mezun olmuş bir tasarımcı.Ama kariyerinde bir türlü istediği çıkışı yakalayamamış.Neden?Çünkü yurt dışı eğitimi yok.Ah şu para para para !Alışılagelmiş dışında, değişik bi havası vardı.Estetikli değil sanırm. Galiba ondan:)Sevdim bu kızı.







Bu ikilinin yolu malumunuz, bir şekilde kesişiyor işte.Çocuk kızın beş parasız bir adama olan aşkından etkileniyor, kız adamın parasından.Bir ortak paydada buluşma çabasını izleyeceksiniz dizide.

*Kızımız sosyeteye girmeye çalışıyor:)Aman ne yöntemler varmış da bilmezmişiz.Öğrendik!Kıza yardım eden, daha önce aynı hedefi başarabilmiş bir arkadaşı var.Verdiği öğütler, tuttuğu günlük kızımıza kılavuz olacak.Pek de ihtiyacı yoktu ya hani, neyse.

*Beyaz tavşan benzetmesini sevdim.Alice'i harikalar diyarına götüren hani.Burada da bir beyaz tavşan avı süre gidiyor.Önce kendine bir beyaz tavşan seçecek, hedefe kitlenip onu elde edecek.

*Tavşanın suyunun suyu! Heh işte o da bu :) Kendisi sosyetik çöpçatan.Ama çok seviyorum ben bu adamı.Kötü adam, iyi adam, aşık adam her hali ayrı tatlı.Kızımızın ikinci yardımcısı...



*Ama...Gerçekte de böyle insanların var olduğunu bilmek, ürküttü beni.Biz alışkınız masum, saf aşk izlemeye.Bu biraz ağır geldi.

*İlk başlarda beni cezbetti dizi.Kızın kararlı bir şekilde hedefe kitlenmesi, çabalaması izlettirdi.Başından geçenler eğlenceli komikti.Ama belli bir noktadan sonra tıkanıyor dizi.Bütün çabaları gösterip, eteğindeki taşları dökünce bütün büyüsü bozuluyor.Sonrası sıkıcı bildiğin dizi işte.Gerçek aşk başlar, pişmanlık, arada kalmışlık falan, filan....

*Aslında ben seni seviyorum, para o kadar da önemli değil demedi kız, bu kısım iyiydi.Ben seni seviyorum, her şeyinle buna paran da dahil dedi.

Bir hevesle ilk bölümlerini izleyip, sonra bitiriyim bari diye izledim diziyi.Öyle aman aman bişey beklemeyin yani.Ama tavlamak istediğiniz hedefte bir delikanlı varsa sakın kaçırmayın.Zira izledikten sonra anladım ki neler varmış, neler.Öyle saf saf aşık olup evlendim.Tam drama karakteri olacak kızım vesselam :D


bu tavşanlar çok sevimliydi.Ruh haline göre birinin fotosunu gönderiyodu kıza çocuk.




Kendisini en iyi dost ilan ediyorum.Seviyorum bu kızı.



                                          Bu da bonusumuz olsun!Bakın kimler var burda.

3 yorum:

ruhdagı dedi ki...

Erkek başrol oyuncusunun psikolojik durumlarından oluşan tuhaf halleri bana project the boss dizisini hatırlattı. Sanki erkek karakterin oluşturulmasında oradan biraz araklanma durumları var gibiydi. Lakin bir project the boss olması mümkün değildi. Diziyi şu an izlemekteyim :) 10. bölümdeyim ama bölüm biter bitmez hevesle diğer bölüme geçtiğimi söyleyemem. Yoklukta idare eder :)
Bu ara ben feci bir şekilde anime izlediğim için kafam pek bir şeye çalışmıyor zaten :)

Deniz dedi ki...

Bak hiç aklıma gelmemişti.Sen söyleyince bi aydınlanma yaşadım resmen.Benziyor değil mi?Orda da adam kıza bağımlıydı.Güçlü kızların kaderi bu sanırım, hep böyle tipler bulur onları :D

Ama sen o güzel vaktini neden bunla harcıyorsun.Nine izlemek varken, nedeeen?Yapma kıyma kendine(fahri nine temsilcisi oldum resmen) :)

Hangi animeyi izliyorsun?Ben de izlemek istiyorum ama güzel bi başlangıcım olsun, soğumayayım.Şöyle eğlenceli bişeyler.İstek ister gibi oldu biraz, bir peçeteye yazmadım o kadar.Tavsiye bekliyorum efendim.

Ben de bu ara feci halde ağlak filmlere sardığım için, iki gözüm iki çeşme dolaşıyorum etrafta.Anlıyorum seni o yüzden.

görüşürüz, yine gel ^^

ruhdagı dedi ki...

Geçen hafta annemde kaldım da tüm bölümleri indiremedim. 9 bölüm indirmişim. Hepsini bugün tamamlayıp gece seanslarında 2 doz 2 doz almayı düşünüyorum :)

Cheongdamdong Alice dizisini indirmiştim öyle bekliyordu izlensin de aradan çıksın demiştim. Böyle indirip izlemediğim zaman içim rahat etmiyor. Tıpkı dolapta yemek kalınca Ay! şimdi yeni yemek yapmayalım ziyan olmasın dolaptakini yiyeyim duygusu hakim oluyor :)
Temiz kafayla nine izlemeye başlamak için önce artıkları temizlemem gerek :D

Animeye bulaşınca epey sarıyor. Giderek gerçeklikten kopmaya başlar gibi oldum biraz ara vericem :P
Bende konuları okuyup aklıma yatanı izliyorum ama Usagi Drop'u tavsiye ederim. Ağlak filmlerle aran açılmadan animeye geçebilirsin :)Ayrıca bu anime filmede çekildi ben önce filmi izlemiştim animesini kardeşimden öğrendim.
Lovely Complex 24 bölüm biraz sonlara doğru baymaya başlamıştı ama komikti.
Ben şu 9 kuyruklu tilki konusuna hastayım. Bu konuda giden 2 anime izledim.
Kamisama Hajimemashita
Inu X Boku SS

Birde ruhları gören onlarla sıkı fıkı olan arkadaşların olduğu türler var. Bununla ilgili 2 sezon olan Natsume Yuujinchou izledim.

En son Kuragehime isimli bir anime izledim. Bunu da tavsiye ederim ama sadece 1. sezonu izleyebildim. Sanırım 2. sezonu varmış ama henüz alt yazılı olana ulaşamadım. İngilizce alt yazılı olanı olabilir.

Çok uzun yazmışım kusura bakma hemen kaçıyorum :D