15 Haziran 2012 Cuma

BB Krem Hüsranım :/




Her Kore blogunun adetindendir.Mutlaka bir BB Krem yazısı bulunur.Benim blogumda eksik kalmasın, bir BB Krem yazısı da ben de bulunsun dedim.

Ben öyle orjinal BB Krem falan kullanmadım.Orjinal derken Kore yapımı yani.Özellikle bunu belirtiyorum ki, içimde kalan son BB Krem sevgi kalıntıları da yok olmasın.

Efendim, Garnier BB Krem reklamlarını görür görmez koşa koşa gidip hemen bir tane edindim.Ama sonuç hayal kırıklığı oldu.Ya ben gözüm de fazla büyütmüşüm, ya da öyle pek bi özelliği yok, ya da ben sürünce prensese falan dönüşeceğimi mi zannettim acaba? Bilemedim şimdi :)

Benim cildim öyle problemli falan değildir, sadece beyaz tenli olmanın kötü yönü, yazın hafiften çillerim çıkıyor.Ben de bir umut çillerimi kapatır diye denedim.Ama sonuç : Hiç bir fark yok! Üzgünüm ama bence öyle.

*Öncelikle kutuyu açınca öyle bir kokuyla karşılaşıyorsunuz ki, BB Kremden soğursunuz vallahi.Benim öyle kozmetik merakım yoktur.Pek de kullanmam.Herhalde böyle kokması doğaldır dedim kendi kendime.Arkadaşıma denemesi için gösterdiğimde tepkisi çok sert oldu :

-" Bu ne berbat kokuyor!"
- "Öyle kokar bu, anlamazsın sen!"  o_O ( Çaktırmıyorum )

*Diğer bir konu, bronz oldum!Tamam abartmayım ama tenim biraz kavruk oldu :) Açık tonunu aldım ama yine de tenime uymadı.

*En mühimi de arkadaşlar kapatıcı özelliği olduğundan pek de emin değilim.Zaten üzerinde de cilt rengini eşitler diye yazıyor.Ama ben herhangi bir eşitleme göremedim.Her kullanmamda arkadaşlara "Bak BB Krem sürdüm güzel dimi" diyorum.Tepki hep aynı, "Ne sürdün bişey anlamadım ben." o_O

*Yine kutusunda yazan bir özelliğe değinmeden geçemeyeceğim.Kremin sağlıklı bir ışıltı verdiği iddaa edilse de, ben öyle olduğuna inanmıyorum.Sürdükten sonra cildiniz parlıyor tamam da, ışıltıdan çok,  yağlı bir cildiniz var ve de yaklaşık bir haftadır yüzünüzü yıkamamışsınız izlenimi bırakıyor.

Bir ürün de ancak bu kadar tü kaka edilirdi.Bunu da yaptım sonunda.Şuna inanın yaklaşık bir aydan fazla bir süredir BB krem savaşımı sürdürmekteyim.Bu yazıyı yazmam öyle kolay olmadı.Önce kendimle savaştım :)  Kullanıcı hatasından kaynaklanıyordur belki dedim :) Ama bir kullanıcı da, bu kadar hata yapmaz herhalde.İlgilenenlere duyrulur...


15 yorum:

Asiruh dedi ki...

bende pek yüzüme bir şey kullanmam ama benim arkadaşlarımdan birisi sürekli yüzüne fondoten sürerdi biz yakından konuşurken kötü bir görüntü olurdu her şeyi görürdük..

Arkadaşlarım bir gün bir tv programına konuk oldular seyirci olarak sonra öğrendimki tv de çok güzel görünüyormuş bizim yakından beğenmediğimiz fondotenli yüz..

ben o nedenle BB kremin hep böyle olduğunu düşünürüm ekranda güzel gösTerir yani benim görüşüm hiç denemedim :)

zlha dedi ki...

Geçenlerde benimde gözüme takılmıştı garnier'in bb kremi ama bakınca çakma fondoten olduğu için almadım. Bide Japon bi arkadaşım kullanıyomuş kore malı ve gerçekten cildi çok güzel görünüyo yani bence markadan kaynaklanan bişeydir

Deniz dedi ki...

Asiruh,

Ne yapsam acaba BB kremi sürüp kameraların önüne mi atsam kendimi :D

Ne yapim ben öyle güzelliği, bana günlük kullanılacak birşey lazım.Hergün setlerde çekimim yok, ayda bir reklam çekiyorum o kadar :)

Sanırım sorun markadan kaynaklanıyordur.Pek kaliteli değil zannımca.Yoksa neden millet kullansın.Oyuncular kullanırdı yalnızca.

Deniz dedi ki...

zlha,

Evet canım bence de marka kaynaklı.Çakma fondotenden çok çakma BB krem desek daha doğru :) Çünkü anladığım kadarıyla fondoten mantığıyla aynı değil BB mantığı.BB'nin daha doğal olması gerekiyor, kalıp gibi durmayacak yüzde.Amaan ben de makyaj uzmanıyım sanki.Denedim öyle :)

hikaruivy dedi ki...

canım gerçekten markadan kaynaklanıyor olabilir; ben missha'nınkini aldım ve gayet iyi duruyor. ben de beyaz tenliyimdir, en açık tonunu aldım. ilk sürünce badana gibi oluyor, ama cilt onu emince son derece doğal bir görünüm oluyor, ama eğer cildin kuru değilse (kuru olduğu zamanlar pul pul, yüzünde fondöten olduğunu belli edercesine bağırdığı için önce nemlendirici bir şeyler sürmek lazım). çenemdeki sivilce izlerini kapatmada bana epey faydası oldu, istersen önce/sonra gibi resimlerimi de eklerim :)

Deniz dedi ki...

Lütfen, merak ettim öncesi-sonrasını :D Benim cildim de kurudur.O yüzden nemlendirici sürüyorum önce.O kadar çok yazı okudum ki BB piri oldum :D Ama senin de dediğin gibi kesinlikle marka kaynaklı.
Çok teşekkür ederim canım, sayende BB kreme olan inancım yeniden alevlendi :)

Asli dedi ki...

kendi hakkinda bir varmis bir yokmus baslayan yaziyi cok sevdiim :) bende yüzüme fazla bisey kullanmam, sadece nemlendirici sürerim ve kötü görünürsem gözlerimin altina kapatici. fondoten cildi cok bozuyor..

banada ugrarsan cok sevinirim, iyi günler:)

uyuyakalanguezel.blogspot.com

Deniz dedi ki...

Aslıhan,

Teşekkür ederim.Bloguma hoşgeldin (:

Hemen uğradım tabi, ekliyorum okuma listeme.Hoşçakal...

güzzi dedi ki...

Merhaba ^^
Garnier'inkini geçtim vichy'ninki bile gerçek bb cream değil. Sadece renkli nemlendirici. Maybelline falan da hava civa. BB'nin yaratması gereken etkilerin hiçbirini yaratmadıkları gibi bir de cildi yağlandırıp sivilce yapıyorlar. Kore markalarına ulaşamıyorsanız hiç almayın daha iyi.
(Watsons'daki Kore üretimi adsız sansız bbler de bu sınıfa giriyor maalesef)

Deniz dedi ki...

Merhaba güzzi,

Doğru söylüyorsun, kesinlikle "renkli nemlendirici".Aslında senden rica edecektim göndermen için,sonra aman dedim nasılsa makyaj yapmıyorum.İçimde uhde kalmadı desem yalan olur :)

güzzi dedi ki...

Getirtebilirim ilerleyen günlerde. Ama büyük ihtimalle kendim satmayacağım. Bakalım belli değil daha bir şey. Blogumdan duyururum mutlaka.
Ben de makyaj yapmam ama bbsiz asla kkk. Yüzüne nemlendiriciden başka bir şey sürmeyen ben bbsiz çıkmıyorum sokağa. Gerek nemlendirme, iyileştirme özelliği olsun, gerek güneşten koruma özelliği olsun on numara bir şey. Bir gün sürmedim onda da kavruldu cildim :( Eski pamukluğuna dönsün diye çektiğimi ben bilirim :D

Deniz dedi ki...

Tamam o zaman bekliyorum duyurunu.Kışın tamam da, yazın süremem gibi geliyor.Nem çok fazla, kan ter içindeyiz her an.

Haruru dedi ki...

ahh başlığı okuduğumda resmen kalbime indii.. ben ve bbye giderek artmakta olan ve durduramadığım ilgimle diğer dünyaya geçiş yapacaktık, neyse ki tamamen marka menşeli bir terslik varmış. misshanın iyi oladuğunu duymuştum artık vazgeçmem ondaaan :)
-- merhaba, yeni takipçi ^^ --

Deniz dedi ki...

aman dikkat et, krem altı üstü öteye gitmeye değmez :)Seni çok iyi anlıyorum.Ben de bir dönem deli gibi bb krem araştırıyordum.

Bu arada hoşgeldin yeni takipçim, kusura bakma biraz geç cevapladığım için.

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

selam kızlar..ben clinique'nin bb kremini aldım ve çok memnunum..30 sbf'li ve asla ciltte parlama ve kuruma yapmıyor..beyaz ve çok hassas tenliyim bana çok iyi geldi mutlaka bir deneyim derim..