6 Haziran 2012 Çarşamba

Bir BİG Gördüm Sanki...

Başlıktan da anlaşıldığı üzere, Big'in ilk bölümünü izlemiş olup, Gong Yoo zede olmuş bulunmaktayım dostlar.En sonunda da aklıma şöyle bir soru geldi ki kahkaha sertbesttir, gülün güle bildiğiniz kadar.Öhööm  efendim soru şu : 'Ben bu haldeysem Gong Yoo fanları ne durumda acaba?'Misal aklıma ilk gelen isim : La Fea :)

Çünkü bölüm sonlarına doğru kendime geldiğimde akan salyalarımdan olsa gerek, tükrük bezlerim kurumuş, buna istinaden bir kutu selpak filli kağıt havluyu birtirmiş, ve de sıcaktan olduğunu düşünmek istediğim - Gong Yoo'nun hiç bir etkisi yok- pelte kıvamında mayışmış buldum :) Bunu yazmalıyım dedim kendime ve sıcağı sıcağına yazmıyım abartırım dedim akşamı bekledim.Bakın hiç de abartmadım (!)

Zaten bölüm boyunca yüzüne hasret kaldığımız Gong Yoo bütün açığı sağolsun son 15dk. da kapattı.Ekrandan uzak kaldığı dönemde de spor salonlarında yattığı ıspatlandı.Ve  bütün evrene bir mesaj gönderdi : ''Kızlar, bunca zaman bakın neden mahrum kaldınız!'  :D

Şunu söylemeliyim -hemen bir uyuzluk yapayım- bana çirkinleşmiş geldi sankim yaa.Valla muhalefet olsun diye söylemiyorum.Tamam vucut mikkemmel de, vücut çalışıyım derken fazla mı abartmış ne, kafası küçücük kalmış adamın.Koca kas yığınında minicik kafa haline dönmüş :)

Ama bundan rahatsız mıyım.Hayır asla:)İzlemeyen dostlar sizde göreceksiniz ki görüldüğü kısımlarda zaten adamın kafasına baktığım falan yoktu!Yönetmen resmen gelecek 15 bölümü garanti altına aldı denilebilir de.Hani daha ilk bölüm, daha sonralar olsa anlayacam da, ilk bölümden böyle olduysa ilerleyen bölümlerde adamın etinden sütünden yararlanacak belli oldu.Reyting uğruna ya rab neler oluyor.

Bilindiği üzre,senaryo gereği  Gong Yoo'nun, 18 yaşında liseli bir gençle  bir ruh değişimi geçirmesi gerekiyor.Bu olayı da senaristlar bir kazayaya bağladılar ki, ilk bölümün ikinci kısmı hastande geçti diyebilirim.




Açılışı kalp masajı sahnesiyle yaptık ki, en masum fotoyu koyduğumu belirtmeden geçemeyeceğim.Yönetmenimiz sağolsun yaklaşık 10 sn genel çekim( Tabiki Gong Yoo'nun göğsüne), 10 sn elektrotların takılması,15 sn elektrotların sökülmesi,bilmem kaç saniye kalp masajı, en son olarak tekrar bir genel çekim ( göğsün sağ-sol profili) sayesinde Gong Yoo'nun göğüs haritasını çıkatmış  bulunmaktayız.



Peki göğüs haritası bize yeter mi?Tabi ki hayıııır.Gelin o zaman sırta geçelim.Bu sahnede yönetmen Gong'u meleğe bentezmeye çalışmış olsa gerek.Sağolsun Gong da rolün hakkını sonuna kadar vermiş.O ne trapez yaa öyle.Adam hakikaten kanat misali  hareket ettiriyo uçtu uçacak.Bir an vücüt geliştirme yarışmasında zannettim kendimi :) Böyle tek fotoyla anlaşılmaz bu sahne, izleyince göreceksiniz....



 Kızlar zannetmeyin ki hastane koridorlarında böyle dolaşan insanlar var.Külliyen yalan!Bunca yıldır kimsecikler görmedim :)





Efendim, bu noktadan sonra tamamen araştırmacı izleyici kimliğim devreye giriyor.Senelerce ''Doktorlar'' dizisiyle yaşadığım bunalımlar, ''Acaba burada da var mı?'' diye merak ettim.Üşenmedim araştırdım.Saniyelik kareleri yakalayacam diye göbeğim çatladı.Neydi peki o bunalımlarım.Hepinizin tahmin ettiği üzere ellerinde ki tomografiye bakıp, gayet bilmişce ''Hastanın midesinde kitle var ıhıı ''demeleri.Len biri de çıkıp demiyor ki elinde tuttuğun hastanın akciğer tomografisi,midesini nerden gördün, bir de mümkünse çevir şu filmi, ters tutuyorsun!
İşte aynı olay burda da var mı dedim, baktım.Bundan sonra devreye meşhur oklarım giriyor.Hep beraber görelim:

* İlk fotoda kırmızı okla gösterilen kısım bize gösteriyor ki hastamızın adı Suh Yoon Jea.Ama bildiğim kadarıyla dizide adı Seo Yoon Jea.İlk ismi ıskalamışlar affedilebilir:)

    *Mavi ok da gösteriyor ki , hastamız bir erkek ve 42 yaşında.Tamam erkek olduğu doğru da, 42 yaşın da mı şüpheliyim.

    *Vee  pembe okumuz da gösteriyor ki filmimiz 29 nisan günü, saat 10:11 civarı çekilmiş.Ama kaza zaten iş çıkışı oldu.Yani yaklaşık 18:00 civarında.Bu da en iyimser saat ve yanılmıyorsam haziran ayındaydılar.

Sonuç: Yönetmenimiz Gong Yoo'nun kaslarına odaklanmış olacak ki, bu ayrıntıları kaçırmış.Ya da ne bilsin adam Kore' de kendi halinde paşa paşa dizisini çekerken, taa Türkiye'de ne çeşit olduğunu sınıflandıramadığım bir çatlak iki saniyelik görüntüyü böyle inceleyecek.Değil mi ama?Ama şunu da söyleyim en azından beyin filmi var ekranda, bizim ''Doktorlar''dan daha iyiler  :)

***

Tamamen Alakasız




Ne yaptın sen böyle ya,bu dövme ne!Hadi yaptırdın anladık. Koluna bir kelebek  falan yaptırsaydın ya(!),  gitmiş nereye, ne yaptırmışsın pee , töbe töbee cık cık.Kızlaar yorum bırakanlara Gong Yoo dövmesinin tamamını gösterecekmiş :D Çok kötüyüm heh heh heee  :)





10 yorum:

mydestiny dedi ki...

Ahah :D Çok eğlenceli bir analiz olmuş doğrusu :) Doktor gözüyle izlemek bir başka oluyordur tabi, biz o sahnelerin çarçabuk geçmesini ve kameranın Gong Yoo'ya odaklanmasını bekleyerek izleyeceğiz büyük ihtimalle :P

Sırt fotoğrafı cidden melek gibi görünüyor :))

İzlemek için sabırsızlanıyorum, bir an önce altyazısı çıkmalı!! :)

Deniz dedi ki...

Canım bu bölümün alt yazısı var .Koreanturk' de.Bugün 2. bölüm Korecesine baktım biraz da anladığım kadar.İngilizce alt yazısı bile yoktu.Çok eğleneceğize benziyo.

Meleğe benzetmiş zaten izleyince anlarsın,Söylemiyim şimdi :)

hikaruivy dedi ki...

Ahahah, çok hoş yaaa :D :D Demek çirkinleşmiş buldun eniştemizi. E ama salyalardan kağıt havlu bitirmişsin, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? :P analizlerine ise bayıldım, 42 yaşında olma kısmını atlamışlar ne kadar ayıp! cık cık :P

not: yorum bıraktığıma göre gong'u bu akşam bekliyorum ltf, tşk :)

Fortunate dedi ki...

ahahahahah :D Deniz... Her yazından sonra verdiğim tepki bu sanırım.Çok eğleniyorum yazılarını okurken :)) Ayrıca çok da özlemişim rahat rahat(!) blog okumayı.

Yönetmen yazıyı okusa bence bir ödül yollaması gerekirdi sana,bu derece detaylı başka kim izlemiştir ki filmini :)) Muhtemelen "Nasılsa herkes Gong yoo'dan gözlerini alamayacağından bunu da farkeden çıkmaz." diye düşünmüştür.En dikkatli izleyici ödülü benden sana :)

Deniz dedi ki...

Öyle ama ya çirkindi.Aptal aşık hallerini henüz göremedim ya o yüzdendir.Bu yorum tamamen suratıyla ilgiliydi :) Ama adam nakış gibi işlemiş kaslarını yani.İşte bu kısımda benim kağıt havlular devreye girdi :) töbe töbe :D

Not:Yazdım seni listeye hikaru, gördüğün üzere Naz ilk sırayı kaptı :)

Deniz dedi ki...

Fortunate,

Nerelerdesin hakikaten sen? Teşekkür ederim canım benim.Kendi çapımda takılıyorum işte :)

Ödül için teşekkürler.Tamamen rastlantı oldu keşfim.Gayet masumca Gong Yoo'nun beynine bakmak istemiştim, acı gerçekle karşılatim :)

Bu arada seni de listeye ekledim :)

Mikal Zia dedi ki...

Ben de Gong Yoo'yu bekliyordum gelse de guzel gorsek diye ama sonra o liselinin davranislari falan cok tatli gelmeye basladi. Hazir doktor da kizi tinlamiyorken hatta belki de aldatiyorken ve ben de bu sayede kil olmusken hemen esas cocuk tercihimi degistirdim ama gelin gorun ki kendileri 18 yasinda bir sabi subyan. Bad Romance :) Gong Yoo bu firsati iyi kullanip liselinin ruhuyla kendi vucudunu bana tez elden sevdirsin. Gerci o adonisler, six packler, kulunclar, sirt ve kol kaslari o oy her turlu sevilir de karakter de onemli ya :)
Bu arada ben tee Coffee Prince zamanindan beri Gong Yoo'nun kafasinin cucuk kadar oldugunu dusunuyorum. Cenesi de mini mini olunca surati kasik kadar kalmis. Ama bu sekliyle de dunya guzeli gibi gozukmus muydu bana, evet gozukmustu :) Bu kucuk kafayla asik oldugum ikinci Koreliydi kendisiydi.

Deniz dedi ki...

Hah haa ben de aynı şeyleri düşünmedim değil, sonra Deniz kendine gel, çocuk len bu dedim.Şöyle bir silkinip kendime geldim :)Ama Gong Yoo'dan da aynı sevimliliği bekliyorum.

Vücut için Gong Yoo baya efor sarfetmiş belli.Replikleri buram buram çalıştım oldu diyor.(Bknz 2. bölüm eve kıyafet almaya gittiği kısım :))

Şu kafa konusunda aynı fikirde birini bulmama sevindim.Kendi kendime gelin güvey mi oluyorum diye şüpheye düşmüştüm :)Ama biz onu küçük kafası ve kaslarıyla, bir bütün olarak seviyoruz :D

La Fea dedi ki...

Ya ben bu kadar kaslı halini sevmedim. Coffee Princede daha iyiydi. Yüzüm küçük beğenmiyorum diye röportaj vermiş geçende zayıflamış ya çoko ondan belki. Bebeğimin yüzü bilem küçüldü. Gong YOO'yu böyle de sevin ama fazla sevmeyin :P

Deniz dedi ki...

Merhaba La Fea,
Hoşgeldin :)

Öncelikle şunu söylemeliyim ki, ben haddimi bilirim.Gong yoo'yu fazla sevmek mi, haşaa :)

Bir zayıflama furyası aldı başını gidiyor.Dağ gibi delikanlılar ne hallere düşüyo.Ama Gong Yoo o kadar abartmamış bence.Sadece kas yapayım derken süzülmüş azıcık :)

Yorumun için teşekkürler.Bunu saymam yine beklerim :)Sevgiler..