14 Ağustos 2014 Perşembe

King Of High School








Kısaca bir mini mini liselinin, müdürlük maceralarını, aşkını, dramını izledik dizide.Baştan son bölümüne kadar sıkmadan, insanı baymadan, aşırı dramlaştırmadan gayet basit, yalın bir dille işlenmiş konu.Yani tam bir eğlence yumağı.

Seo In Guk  ilk Love rain de izleyip, aman be ne işi var bunun burda demiştim.İşin aslı hakikaten uyduruk bi roldü ve sonradan senaryoya monte edildiği aşikardı.aradan yıl geçti.Şu noktada ayılabayıla izlediğim, çoook sevimli bi adam oluverdi.Tabi bunda sırayla Repply 97 ve Master's Sun' ın katkısı yadsınamaz. Bu iki diziyi de çok sevdiğim için otamatik olarak Seo In Guk da bastım bağrıma.

Şimdi çok da lafı dolandırmadan diziye dönelim.Bir önyargıyla diziye başladığım aşikar.Hatta bölümler biriksin bahanesiyle rafa kalkmışlığı da var.Ama çok yanıldığımı diziye geri dönünce anladım.Konu ilk başta çok klasik geliyor.Ne bilim, mükemmel liseli, karizmatik, abisinin yerine geçip müdürlük yapıyor felan.Öyle değil işte.

Bir kere yakışıklılık  ve buz hokeyi dışında elinde hiç bir şeyi olmayan gencimiz, bildiğin ergen bi liseliydi.Dersleri mükemmeli bırak vasatın altında, süper dahi felan değil.Zengin bi ailesi yok.Elini hangi işe atsa başarılı olmuyor.Bilmediği bir çok şey var.Arkadaşlarıyla gevezelik yapıp aylak aylak dolanıyor.Porno izliyo felan.Liseli işte.Ete kana bürünmüş normal bi insan evladı.Senaristlerin abartılı aşırı mükemmel başrolleri burda rafa kalkmış durumda.

Dizi aslen sekreter kızımızın diğer müdüre ilanı aşkıyla başlıyor( evet ilerleyen bölümlerde bir "kalpde değişme" olayı oluyor).Bu adamı pek gözüm tutmadı.Ne bilim çok donuk ifadesiz adamlar gördüm(misal Lee Dong Wook) ama böylesini görmedim.Yüzünde maskeyle dolaşıyor sanki.Sürekli bi poz kesme hallerinde, yüzü desen bb krem kutusuna düşmüş, pırıl pırıl mükemmel.bütün dizi boyunca full makyajdı.Adam dudaklarına parlatıcı sürmeden tek bölüm çıkmadı yahu! Sonradan baktım mankenmiş zaten.Aydınlandım.O yüzden bu artistlik, sıskalık felan...Gereksiz tavırlar.Bunaldıkca kaşının üzerine işaret parmağıyla hafifce dokunuyordu.Biz de anlıyorduk ki canı sıkkın garibin.O kadar ki ifadesiz.Yada aşırı makyajlı.Belki de aşırı fondotenden mimik yapamıyodu adamcaz.Bilemedim şimdi. Bakın.Ama çok nefret etmeyin.İlerleyen bölümlerde sevip bağrımıza basacaz çocuğu.Çünkü bütün dramı bu çekiyo garibim.

       

Sekretere gelirsek, o çok fena işte.Tamam başrol çirkin, pasaklı olacak ama bu kadarı da fazla.Ofisdeki bütün ayak işlerini yapan kimsenin doğru dürüst adını bile bilmediği silik bi tip.Bütün bölümlerde şimdi saçını tarayacak diye bekledim ama olmadı.Salak salak sırıtışlar, konuşmalardaki tonlamaları, kambur iki kat yürümeleri.Çok çook abartıydı.Tamam mükemmel başrol beklentimiz yok zaten alıştık da, silik ama sevimli bi tip yapabilirdiler.




Takım liderimizde vardı tabi.Liselinin arkasını toplayıp, işlerini hallediyordu.Müdürün aslen liseli olduğunu bilen tek kişi.Haliyle stresden perişan, sürekli ayılıp bayılırken gördük kendisini.Sürekli bi yakalanma korkusu, fazladan müdürün iş yükü derken derbeder oldu adam.Ama çok sevimliyli.Sürekli müdürüm toplantı yapalım diyerek çocuğu azarlaması.Sonrada bırakırım bak işi tehdidiyle yalakalıklarına başlaması çok komikdi.Yer yer aşırıya kaçsa da, biraz büyük oynasa da harikaydı yine de.Ben sevdim.  

Müdürümüzü büyüten mükemmel bi adam ve dede de var tabi. Dede demans olmuş.Aklı gelgitli.Sürekli kayboluyo yada evden kaçıyo.Çok sevimli bi dede ama o gözlükleri ters takışı, sürekli çocuk gibi çikolat istemesi,yemek yemesi çok tatlı.

Aklımda kalanlar(Spoliler)

*Müdürün ilk iş günü ofisteki kızların tabiri caizse dibi düşmesi.Vayy müdürüm ne kadar da genç gösteriyosunuz dediklerinde ki suratındaki o ifade.Kızların aralarında müdürü paylaşamamaları.Sonradan liseli bi çocuk olduğunu öğrendikleri anda ki şokla "ben ona asılmıştım böğğ" halleri.Bilmiyolar ki içlerinde ona aşık olan bile var :)

*Sürekli kola içmesi.En ciddi anda müdürün, CEO'nun yanında efendim ne alırdınız sorusunun ardından kola cevabıyla bütün atmosfer puuuff! Herkes dönüp çocuğa bakınca "kahve sevmiyorum da" demesi çook tatlıydı.

*Şirket kartıyla nasılsa bedava mantığıyla yaptığı alışverişler, ısmarladığı yemekler.Takım liderinin bunalımları.Boşuna harcama serzenişleri.(Gören  kendi ödüyo ekstreyi zanneder)

*Sekreteriyle yaşadığı tatlı aşk.Kıza sürekli msj atıp beni kabul et.Neden cevap vermiyosun.Ben o müdürden daha iyiyim diye baskı yapması.


 
Hakikaten bu kızın neyini bu kadar seviyo ben de anlamadım.

*Kiss sahneleri.Genelleme yapıyorum, hepsi çok tatlıydı.Özellikle parkdakine bayıldım.





*İlk gezillerin de kızın iç çamaşırı stoğuyla gitmesi.Sonra müdür kıza elini bile sürmeyince kız da haliyle bozuluyor.Okumuş hep forumlardan, bişey olmazsa erkek değildir.Yok senden hoşlanmıyor felan...Kız sinirli, gergin, haliyle sakar! Sonuç çantanın yere dağılmasıyla büyük utanç.Herşey yerlerde.Çocuk da saf saf kıza neden bu kadar iç çamaşırı taşıyorsun diye soruyor birde.Ah benim mini mini liselim.asdfghjklşi

*Kıskanç liselimin kıskancından hasta müdürü bakması, koyun koyuna geceyi geçirmeleri.Kendi yapmazsa sekreter yapacak yoksa.Evde kız tencere şurada, yatak odası  bu tarafta dedikçe, çocuğun, nasıl da bu kadar iyi biliyorsun bu evi diye bağırışları.Oyy kıskanması da ayrı tatlı bunun.


*Spor mağazasında ki alışveriş sahnesi.Kız çocuğa çanta alacam diye tutturunca mağazaya giriyolar.Kasiyer kız ile aralarındaki diyalog dillere destan.Kasiyer, seni senii bak ne şanslısın teyzen sana çanta alıyo diyince nasıl da bozuluyo kız.Kasiyer de illa düzeltecek, noonna? Annen mi?Sürekli bana noona de diyen kadının çocuğa oppa diye seslenmesi çok iyiydi ya..





*Sekreterle kızın anneyle aynı sahneyle çocuğun liseli olduğunu öğrenmesi.Kızlar annelerinin kaderini yaşarmış :)

*Müdürün kankaları işbirlikci liseliler.Şapşal şeyler işte.Yolda yanınızdan geçse bakmazsınız, böyle izleyince de bayılırsınız.Müdür yoklama sonrası her okuldan kaçışta uyuyan kukla hop sıraya.Böyle uyuya uyuya okul mu bitermiş.Çok saf hocaları var bunların :)

*Müdürün okula geri dönüp ders çalışmaya başlaması.Sonuç açıklanıp, hiç bir fark olmayınca arkadaşları " *** çıktı çalışmaktan ama bir puan bile arttıramadın mı ortalamanı?" sorusuna,
 " önceki sınavlarda hep atarak 56 alıyordum.Şimdi kendim çözerek 56 aldım" cevabı.asdfghjkl dedim ya işte normal bi liseli diye.

Son bölüme gelince, şaşırtıcıydı.Şaşırdım çünkü; Türkiye'den Kore'ye sesimizi sonunda duyurduk.Bi ara Almanya'ya okula gidecek izlenimi verdiler.Eyvah dedim.Al sana bi "5 yıl sonra buluşalım daha geliyo" .Ama öyle olmadı.Bunun yerine kızımız sen gitme de, biz en iyisi evlenelim dedi.Araların da ki 10 yılı aşktan göremedi.Evlendiler.Enteresan bi sondu.Alışılmış olmadığı kesin.Ben evlenmelerini felan beklemiyordum yani.Daha da uzatmayayım TvN yaptı, ben izledim.İzleyin tavsiyemdir.



2 yorum:

ruhdagı dedi ki...

Öyle uzun bir yorum yazmıştım ki onaylıyorum diye çıkmışım. Çok iyi oldu doğrusu!
Bunun yanında diğer uzun yorumuma başlamam gerek.

Konu başlıklarıyla geçelim en iyisi.

Aylardır dizi izlemedim dizi tavsiyesi iyi oldu. Animeden başkasını gözüm görmedi.
(Ay bu konuyla ilgili ne uzun yazmıştım neyse...)

Birde gitmeden anime tavsiyesi,Hataraku Maou-Sama!
daha demincek bitirdim. Keyifli çok güzel. Halen izlememişsen tabii.

Yine uzun oldu be...!

Deniz dedi ki...

Ne sinir şeydir. Yazarsın yazarsın, sonra birden puf!

Tavsiyene de hemen göz atıyorum. Eğer eğlence arıyorsan bu drama tam senlik.

Uzun yorum candır, bloğu ne kadar özlediğimi hatırlattı bana.
Öperim ^^